IU:n nuoret yleisurheilijat mitaleille Euroopan suurimmassa junioreiden yleisurheilutapahtumassa

Tampereella kilpailtiin viikonloppuna 7.-8.3.2020 Tampere Junior Indoor Games -hallikilpailut. Nämä ovat Euroopan suurimmat junioreiden halliyleisurheilukilpailut, joihon osallistui kaikkiaan lähes 1800 urheilijaa 10-17-vuotiaiden ikäsarjoissa. Imatran Urheilijoista kisoissa oli mukana kahdeksan urheilijaa.

IU:n urheilijat saavuttivat kovatasoisissa kilpailuissa kaksi mitalia sekä useita sijoituksia kymmenen parhaan joukkoon. Kirkkaimman mitalin nappasi Nelli Anttonen  N17-sarjan 60 m pikamatkalla. Finaaliin alkuerien nopeimmalla ajalla lähtenyt Nelli juoksi voittoon samalla ajalla kuin alkuerässä (8.00) ja kahden sadasosasekunnin erolla Mietoisten Maununpoikien Silja Koukoseen. Maalikamera ratkaisi tiukan kisan ja tuloksia jouduttiin odottamaan palkintojenjakoon saakka. Kolmanneksi 60m kilpailussa juoksi Esbo IF:n Ella Paukku ajalla 8.06.

Nelli kilpaili lauantain päätteeksi vielä 300m aitajuoksussa sijoittuen siinä neljänneksi omalla ennätyksellään 46.60.

Aino Venäläinen toi IU:lle toisen mitalin juosten hopealle N17-sarjan 300 metrillä omalla ennätyksellään 42.29. Voiton tässä juoksussa otti Kauhavan Wisan Eerika Koivuniemi ajalla 41.74. Aino oli kymmenes N17-sarjan 60 metrillä ennätyksellään 8.22.

Mitalistien lisäksi myös muut Imatran Urheilijoiden edustajat tehtailivat omia ennätyksiään ja saivat useita pistesijoja. Meeri Riiali oli T15-sarjan pituudessa viides tuloksella 5,29, jääden vain kaksi senttiä pronssimitalista. Sunnuntain 60m aitajuoksussa Meeri sijoittui kahdeksanneksi ajalla 9,39.

Hyvin menneistä kilpailuista huolimatta Imatran Urheilijoiden nuoria huolettaa nykyisen kansallisen huipputason säilyttäminen jatkossa, kun talviharjoittelupaikkojen jatko on epäselvä sisäilmaongelmien takia käyttökieltoon menneen Urheilutalon juoksusuoran takia. Urheilutalo-uimahalli-keskustelun suurempia linjauksia odotellessa juoksuoraa kunnostetaan tilapäisesti, mutta kunnostuksen aikatauluista ei ole saatu mitään varmaa tietoa. Valmentaja Jussi Anttonen on huomannut, ettei Ukonniemi-areenalla pysty tekemään tarvittavia kovatehoisia harjoituksia alhaisen lämpötilan takia. Urheilutalon pallohallissa jäävät puolestaan lajiharjoitukset kokonaan tekemättä. Edestakaiset 30 kilometrin harjoitusmatkat Joutseno-halliin tai 250 kilometrin matkat Tanhuvaaran urheiluopistolle vievät aikaa harjoittelulta ja vaikuttavat urheilijoiden kokonaisrasitukseen sekä koulunkäyntiin. Matkat ja poikkeukselliset tilajärjestelyt aiheuttavat huolta myös Imatran Urheilijoiden yleisurheilujaostolle kasvavien kulujen vuoksi.

Alla tunnelmakuvia TJIG-kisoista ja tästä linkistä tulokset. Onnea mitalisteille sekä kaikille kisaajille!


Nelli Anttonen, TJIG N17 60 m 1.

Meeri Riiali T15-sarjan pituudessa.

Aino Venäläinen, TJIG N17 300m 2.

Venla Savolainen T17-sarjan 60 metrillä.

Miska Anttonen P12-sarjan 60 metrillä.

Siiri Väyrynen starttaa T14-sarjan 800 metrille.

Emma Moilanen lähdössä T13-sarjan 60 metrille.

Miisa Reponen starttaa T14-sarjan 60 metrille.