Menestyksekäs hallikauden päätös Tampere Junior Indoor Gameseissa

Euroopan suurimpiin nuorten, 10-17 v., yleisurheilun hallikisoihin kuuluva Tampere Junior Indoor Games kisattiin  8-10.2019. Perinteiseen hallikisaan osallistui tänäkin vuonna reilut 1700 kilpailijaa.

Imatran Urheilijoilta mukana oli 12 henkinen joukkue. Useissa lajeissa kilpailtiin kärkikymmenikössä, mikä osoittaa Imatran Urheilijoiden nuorten yleisurheilijoiden kovan kansallisen tason. Parhaista henkilökohtaisista suorituksista vastasivat Milka Riiali, Sisu Mikkilä ja Meeri Riiali.

Milka Riiali voitti naiset 17-sarjan korkeuden tuloksella 165. Hopea meni Saana Peuralle, Tervolan Terävä, 162, ja pronssi Nurmijärven Yleisurheilun Essi Kärhälle, 159.

Sisu Mikkilä voitti 15 vuotiaiden poikien pituuden omalla henkilökohtaisella ennätyksellään ja kauden kotimaisella kärkituloksella 6,24 m. IF Femmanin Benjamin Olli otti hopeaa senttiä vaille kuuden metrin tuloksella ja pronssi meni Saksaan, Robin Heinelle, 5,95 m.

T14 pituudessa Meeri Riiali oli toinen omalla ennätyksellään 5,18 m. Kisan voitti HIFK:n Teresa Perttilä, 5,32 m, ja pronssille hyppäsi Siiri Siirtola, Helsingin Kisa Veikot, 5,16 m tuloksellaan. Miehet 17-sarjan pituudessa Lauri Honkanen ponnisti ennätyksellään 5,91 m viidenneksi.

Ilahduttavaa oli myös 15 vuotiaiden tyttöjen viestijoukkueen, Venla Savolainen, Meeri Riiali, Aino Venäläinen ja Nelli Anttonen, kehittyminen kansallisen kärjen tuntumaan talven kuluessa. Joukkue oli 4*100 m viestissä kuudes. HIFK:n ykkös ja kakkosjoukkueet hallitsivat kisaa, mutta eroa pronssin ottaneeseen Tampereen Pyrinnön ykkösjoukkueeseen jäi alle kolme kymmenystä.

Hilla Mikkilä, naiset 17 v. 60 m aitajuoksu, pinkoi oman ennätyksensä, mutta karsiutui finaalista ensimmäisenä. Aino Venäläinen juoksi seitsemänneksi tyttöjen 15 v. 300 metrillä.

Nelli Anttonen, tytöt 15 v. 60 m, juoksi oman ennätyksensä alkuerissä, ollen lopulta B-finaalin kuudes ja koko kisan kolmastoista. Meeri Riiali voitti tyttöjen 14 v. 60 m B finaalin omalla ennätyksellään lopullisen sijoituksen ollessa kahdeksas.

Myös Anniina Kuukka ja Milla Uitti hyppäsivät mainiosti naiset 17-sarjan pituudessa. Miia Hottinen, tytöt 15 kiekko ja kuula, debytoi mallikkaasti ensimmäisissä kansallisissa kisoissaan, vaikka ei sijoittunutkaan vielä kärkikymmenikköön.

Hallikauden SM-mitalisti, Otso Mikkilä, olisi osallistuessaan todennäköisesti kartuttanut myös mitalisaldoa. Pitkän hallikauden jälkeen Mikkilä tyytyi kuitenkin huoltajan rooliin eikä startannut enää korkeuteen eikä pituuteen.

Linkki tuloksiin:  https://www.tilastopaja.eu/fi/db/tulokset.php?CID=68470

TJIG-mitalistit Meeri Riiali, Sisu Mikkilä ja Milka Riiali