IU maastokuskien hyvä ajo jatkui Korsossa

Korso MTB 96 ajettiin sunnuntaina 31.5. mukana Imatran Urheilijoista oli 10 kuskia eri luokissa.Päämatkana ajettiin 2 kierroksen kisa, joka oli samalla XCM cupin osakilpailu. Mittaa reitillä 64km.

Heti alun saattoajossa koettiin pientä ”draamaa” kun isompi joukko kärkikuskeja ajoi harhaan, mukana myös IU:n Iiro Sairanen. Harhaan ajaneet joutuivat ohittelemaan alussa hitaampia ja se sotki monen kisa taktiikan.
IU:n kova kolmikko Iiro Sairanen, Lauri Tossavainen ja Perttu Suikkanen ajoivat kärjen tuntumassa ensimäisen kierroksen. Toisella kierroksella kärki karkasi hieman, mutta Tossavaisen vahva ajo palkittiin päämatkan 5. sijalla. Sairasen alkumatkan harhaan ajo söi terävimmän vauhdin ja mies taipui 10. sijalle napaten kuitenkin arvokkaita pisteitä cupin kokonaiskilpailuun. Suikkasen tasainen ajo riitti 15. sijaan. 64km Kisan voiton nappasi maantipuolelta paremmin tunnettu Kimmo Kananen perässään Juha Kangaskokko ja Jeremias Holmberg.
96km (3 kierrosta) matkalla IU:n Mika Kukkonen avasi maasto kautensa hienosti 9. sijalla, vaikka joutui matkalla teknisten murheiden takia hieman antamaan tasoitusta. Pitkän matkan voiton vei Team Skinsin Henri Ojala. Ojalan ylivoimaisuutta kuvastaa myös se, että hän oli 64km matkan voittanutta Kanasta 3 sekunttia nopeapi kahdella ensimmäisellä kierroksella.
32km pikamatkalla IU:n Antti Heikkinen pokkasi kauden avauskisassaan 2. sijan.

Mainokset